Inici Café Teatre Díes de futbolCampionatsFotos Fòrum TreballQué pots trobar Qui Som On estem Contacta

En 1968 la rebel.lió estudiantil és l'aspecte més espectacular de l'any. En maig del 68 els estudiants de tot el món s'alçaren contra la guerra de Vietnam, contra les discriminacions racials i sexuals i contra el poder que els oprimia. Un any en el que canviaren molts valors, actituds i modes i maneres d'entendre la vida.

qui_som

I fou en aquell any quan, Paco inaugurá Lo Rat Penat.

Era època de 'guateques', sales de ball i festes en la clandestinitat quan s'inaugurà la primera discoteca de Torrent, i una de les primeres de tota València amb el nom de Discotheque Lo Rat Penat, influenciat per la llarga estada que Paco estigué a França en el París dels 60.

I d'altra banda el veïnat més conservador, amb un to recelós i ple d'escepticisme dèia: "Éste no dura ni quatre dies".

40 anys més tard, i després de passar per la transició dels 70, per la moguda dels 80 i per la globalització dels 90, Lo Rat, més coneguda com la rata (penada) és avuí dia una sala de grans dimensions i de diferents ambients.

El que fa molts anys era una discoteca de poble, és ara mateix un pub de 500 m2 on lo joventut, i els no tan joves, de Torrent i de tota la comarca s'apleguen per passar-s'ho bo. Com resava l'eslógan del pub en els 80: 'Lo Rat, tot una festa'.

NOTA: Lo Rat Penat (com es déia antigament, o ben dit actualment el rat penat), fà referència a un drac alat, animal típic valencià, i sobretot símbol de tots els valencians des de Jaume I, conqueridor de València, allà pel segle XIII.